Leaseauto’s maken minder kilometers

De Vereniging voor Autoleasemaatschappijen (VNA) bevestigt wat iedereen al vermoedde: leaseauto’s maken minder kilometers dan voorheen. Dat leidt in veel gevallen tot langere looptijden, meldt de branchevereniging.

Al het thuiswerken leidt ertoe dat auto’s vaker stilstaan en dat geldt natuurlijk zeker ook voor leaseauto’s. Waar zakelijke leaseauto’s volgens de VNA in 2019 nog gemiddeld 33.100 kilometer per jaar reden, was dat in 2020 voor beëindigde contracten nog maar 31.400 kilometer.
Bij private-leaseauto’s is een soortgelijke trend zichtbaar en daalde het gemiddelde jaarkilometrage van 16.900 naar 14.900. Voor bestelauto’s meldt VNA een minder sterke daling van 31.600 in 2019 naar 31.000 nu. Niet zo verwonderlijk, want aan koeriersritten is met alle internetbestellingen van tegenwoordig natuurlijk geen gebrek.
VNA wijst niet alleen de coronacrisis aan als oorzaak van deze kilometerdaling, maar …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *