Verkeerscoalitie: ‘Te veel doden, investering nodig’

Een volgend kabinet moet miljarden euro’s investeren om de verkeersveiligheid te verbeteren, nu het aantal verkeersdoden en -gewonden onverminderd groot blijft. Die oproep wordt donderdag gedaan door de Verkeersveiligheidscoalitie, bestaande uit verkeersorganisaties en kennisinstituten.

De Verkeersveiligheidscoalitie, bestaande uit onder meer de ANWB, het Fonds Slachtofferhulp en de grote gemeentes,  biedt de politiek donderdag het Verkeersveiligheidsmanifest 2.0 aan, met de vijf oplossingen die volgens deze coalitie nodig zijn om het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen. Volgens de coalitie gaat het vooral om het veiliger maken van wegen en fietspaden in en tussen steden, het tegengaan van afleiding in het verkeer door betere handhaving en het veiliger maken van voertuigen.
Vorig jaar overleden 610 mensen in het verkeer, in 2019 waren dat er …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *