‘Hyundai stopt in Zuid-Korea met Kona Electric na reputatieschade’

Hyundai gooit weliswaar hoge ogen met de Kona Electric, maar in thuisland Zuid-Korea stopt men de productie voor de lokale markt. Reputatieschade door brandgevaar zou daaraan voor een deel ten grondslag liggen.

Met de Kona Electric zette Hyundai een enorm succesvolle elektrische auto op de markt, maar helaas ook één die onlangs meermaals in opspraak raakte. Er zou namelijk brandgevaar zijn, volgens acculeverancier LG Chem een gevolg van hoe het accupakket in de Kona Electric is geïmplementeerd. Het leverde twee wereldwijde terugroepacties op. Bij de tweede werden, ook hier in Nederland, eigenaren opgeroepen om naar de garage te komen voor het vervangen van het accupakket. Hyundai stelde in maart dat de accu alleen in ‘zeer uitzonderlijke situaties defect kan raken en dan …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *