Alfa Romeo schuift eigen platform aan de kant

Alfa Romeo gaat niet verder met het Giorgio-platform dat het merk momenteel gebruikt voor de Stelvio en de Giulia. CEO Jean-Philippe Imparato zegt dat toekomstige grotere modellen van Alfa Romeo het momenteel in ontwikkeling zijnde elektrische ‘STLA Large’-platform van Stellantis gaan gebruiken. Voor modellen met alleen een brandstofmotor is dan geen plaats meer bij het merk.

Momenteel zijn de Giulia en de Stelvio de enige twee modellen die Alfa Romeo verkoopt. Het Giorgio-platform, dat in zowel een achterwiel- als vierwielaangedreven configuratie beschikbaar is, werd specifiek voor deze modellen in het leven geroepen. Ook de SUV Maserati Grecale, die later dit jaar verschijnt, gaat het onderstel gebruiken. Daarna is het klaar voor het Giorgio-platform, zei CEO Imparato volgens Automotive News in een online meeting met Italiaanse media. De grotere Alfa’s komen in de toekomst op het ‘STLA Large’-platform van Stellantis te staan, dat momenteel nog in ontwikkeling is. Elektrificatie speelt ook een prominente rol in de toekomst van Alfa Romeo: alle nieuwe …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *