Het afscheid van de Volvo 300-serie – Uit de Oude Doos

Dertig jaar geleden kwam er een einde aan de productie van de Volvo 300-serie. Een moment om uitgebreid bij stil te staan, want het betekende specifiek voor Nederland het einde van een tijdperk.

In het vroege voorjaar van 1991 liep de laatste Volvo uit de 300-serie van de band in Born. Na dik 1,13 miljoen geproduceerde exemplaren hield het op voor de auto die eerst als 343 en 345 op de markt verscheen en later verkocht werd als 340 en 360. Een razend succesvol model dus en dat was al reden genoeg om bij het einde stil te staan. Er was echter natuurlijk nog een reden: de eerste grote stappen die leidden tot de 300-serie werden namelijk nog gezet in samenspel tussen Volvo en Daf. In beginsel was de auto dus een deels Nederlandse creatie, niet alleen vanwege de productie in Limburg. Met het einde van de productie was het dus ook gedaan voor het laatste grote wapenfeit van Daf als …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *