Elektrische Cadillac Lyriq onthuld

Cadillac heeft het doek getrokken van zijn allereerste elektrische auto. Het is direct een bijzondere. Dít is de Cadillac Lyriq, de productieversie van de gelijknamige concept-car uit 2020 waar hij als twee druppels water op lijkt.

Cadillac liet met de Lyriq Concept in 2020 het startschot klinken van volledige elektrificatie. Het merk gaf al aan dat er op termijn een productieversie van het studiemodel zou komen, maar dat die zo zou lijken op de conceptuele voorbode, had waarschijnlijk niemand gedacht. De Cadillac Lyriq wijkt namelijk slechts op detailniveau van de behoorlijk markante Lyriq Concept af.
Cadillac Lyriq
De Cadillac Lyriq is een op enkele millimeters na vijf meter lange SUV met een wielbasis van 3,09 meter. De 2.545 kilo wegende kolos staat op General Motors’ Ultium Platform, een basis die …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *