Nederland enige EU-land met stijgend aantal verkeersdoden

Nederland enige EU-land met stijgend aantal verkeersdoden

In Nederland is het aantal verkeersdoden in tien jaar tijd (tussen 2010 en 2020) met 1 procent gestegen. Het is daarmee het enige EU-land dat in die periode een stijging zag.

Nederland is de enige EU-lidstaat waar de afgelopen tien jaar het aantal personen dat bij een verkeersongeval om het leven kwam, toenam. Dit ondanks een sterke daling van 8 procent vorig jaar, doordat er vanwege de lockdowns minder mensen op de weg waren. Met 31 doden per 1 miljoen inwoners vorig jaar scoort Nederland overigens wel flink lager dan het EU-gemiddelde van 42, meldt de Europese Commissie.
In de hele Europese Unie van 27 landen is het aantal verkeersdoden sinds 2010 met 36 procent gedaald. Vorig jaar verloren ongeveer 18.800 mensen hun leven op de Europese wegen, bijna 4.000 of 17 procent minder dan in 2019. Het is een ‘historisch laag niveau’, zegt het dagelijks EU-bestuur, …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *