Roewe Jing: een walvis van een SUV

Roewe Jing: een walvis van een SUV

Roewe pakt in Sjanghai uit met de Jing, een concrete vooruitblik op een nieuwe SUV van het merk. Daarbij geeft Roewe met de Jing aan welk pad het de komende jaren op designvlak zal bewandelen.

De Roewe Jing is een designstudie waarmee het merk van SAIC Motors niet alleen vooruitblikt op een nieuwe SUV, maar waarmee het ook direct zijn nieuwe Rhythmic Awakening-designfilosofie introduceert. De Jing is een zogenoemde coupé-SUV met een stel opvallende designelementen en een al even opvallende naam. Jing zou namelijk iets als ‘walvis’ betekenen. Wellicht niet de eerste naam die je aan je ‘sportief gelijnde’ SUV zou geven.
De Roewe Jing heeft een front met over twee lagen uitgesmeerde verlichting, geheel zoals het actuele Handboek Autodesign anno 2021 lijkt te dicteren. De bovenste dunne units herbergen de dagrijverlichting, de koplampen zelf zijn eronder in de bumper verwerkt. De …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *