Renault-CEO voorzichtig optimistisch na uiterst zwaar jaar

Renault-CEO voorzichtig optimistisch na uiterst zwaar jaar

Renault is hard geraakt door de coronacrisis en CEO Luca de Meo voerde een fors bezuinigingsplan door. De zwaarste periode is nog niet helemaal afgesloten, maar De Meo ziet licht aan het einde van de tunnel.

Renault sloot 2020 af met een recordverlies van € 8 miljard. Vooral in de eerste helft van 2020 gingen de zaken slecht. Door de virusuitbraak lag de productie van auto’s tijdelijk stil en ging de verkoop achteruit. Over heel 2020 ging het voor de Groupe Renault om een verkoopkrimp van 21,3 procent, een forsere klap dan gemiddeld voor de automarkt. Renault zal uiteindelijk herstellen van de impact van de crisis maar voordat het zover is, heeft het Franse autoconcern nog een paar zware maanden voor de boeg. Dat heeft Renault-topman Luca de Meo gezegd tegen de Franse krant Le Journal Du Dimanche. “We moeten nog een paar maanden even de tanden op elkaar zetten, maar er zal herstel …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *