GM: ‘Alles elektrisch in 2035 is doel, maar geen garantie’

GM: 'Alles elektrisch in 2035 is doel, maar geen garantie'

Op één gebied zijn automerken net overheden: ze vallen over elkaar heen om een jaartal te roepen waarin de verbrandingsmotor definitief aan de wilgen wordt gehangen. Voor General Motors staat dat doel op 2035, maar dat brengt volgens de Amerikaanse autobouwer geen garanties met zich mee.

“GM gelooft dat EV’s de toekomst zijn, maar kan z’n zaken niet onder z’n ambities laten lijden als de vraag van de markt afwijkt van de ambities”. Dat is globaal wat Seve Carlisle, de grote baas van GM Noord-Amerika, tegenover Automotive News over dit onderwerp te zeggen heeft.
‘Zijn’ autoconcern sprak al eerder uit dat het vanaf 2035 alleen nog maar elektrische auto’s wil maken. Daarmee is General Motors zeker niet de enige autobouwer met zulke plannen, maar erg ambitieus is het evengoed wel. Op dit moment heeft General Motors op EV-gebied namelijk alleen de

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *