Audi A6 e-tron Concept: elektrisch naast de A6

Audi A6 e-tron Concept: elektrisch naast de A6

Audi pakt stevig uit op elektrisch vlak. De inkt van de brochure van de Q4 e-tron en Q4 e-tron is nog nauwelijks droog of het merk blikt al vooruit een nieuwe reeks elektrische modellen. Vandaag op de digitale planken: de Audi A6 e-tron Concept, een concrete vooruitblik op een elektrische ‘Sportback’ van A6 en A7-formaat die op een volledig nieuw elektrisch platform staat.

Highlights

Vooruitblik op elektrische Sportback in A6- en A7-segment
Stapje onder de sportievere E-tron GT
Geheel nieuw met Porsche ontwikkeld PPE-platform
Elektrische Q6 e-tron komt eerder, eind 2022
800v-technologie, meer dan 700 km actieradius
Achter- en vierwielaandrijving

Audi’s splinternieuwe Q4 e-tron en zijn Sportback-broertje zijn, kort door de bocht, Audi’s equivalenten van de Volkswagen ID4 en Skoda Enyaq. Met die auto’s delen de Q4’s dan ook hun MEB-platform. Dat platform is voor relatief compacte EV’s bestemd, maar Audi heeft op e-tron-vlak grotere ambities. Dat bewees het al met de Audi E-tron SUV en met de met …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *