Mercedes-Benz EQB: elektrische GLB eind dit jaar op de markt

Mercedes-Benz EQB: elektrische GLB eind dit jaar op de markt

Aan de vooravond van Auto Shanghai presenteert Mercedes-Benz de elektrische EQB. De EQB is de volledig elektrische versie van de GLB en dat betekent dat het modellenaanbod van Mercedes-Benz een elektrische zevenzitter rijker is. De EQB is vooralsnog alleen in Chinese trim gepresenteerd, maar komt ook naar Europa. De voor de Europese markt bestemde versie van de elektrische Mercedes-Benz EQB volgt later dit jaar.

De nieuwe EQB schitter straks naast het hagelnieuwe elektrische vlaggenschip van Mercedes-Benz, de EQS, op de beursvloer van Sjanghai. Waar de EQS een in de basis als elektrisch auto is ontwikkeld en dus een dedicated elektrisch model is, is de EQB dat niet. De EQB deelt zijn platform namelijk met de GLB op dezelfde wijze dat de elektrische EQA gebaseerd is op de GLA. Net als onder de GLA, EQA en GLB zit onder de met EQ-details doorspekte koets van de EQB dus het MFA2-platform dat …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *