Matchbox maakt ook speelgoedauto’s ‘groen’

Matchbox maakt ook speelgoedauto's 'groen'

Speelgoedautomerk Matchbox gaat ‘groen’. Mattel’s beroemde merk komt niet alleen met modellen van elektrische auto’s, maar zorgt er naar eigen zeggen ook voor dat die autootjes daadwerkelijk duurzaam zijn.

Bij speelgoedauto’s is vergroening natuurlijk wel wat anders dan in het echt, aangezien er hier geen sprake is van (werkende) verbrandingsmotoren. Het ‘verduurzamen’ bestaat hier dan ook uit de gebruikte materialen, maar bijvoorbeeld ook uit een minder milieubelastende verpakking. Matchbox wil dat vanaf 2030 alle speelgoedauto’s en verpakkingen van het merk voor 100 procent van gerecyclede, recyclebare of anderszins duurzame materialen zijn gemaakt.
Om de groene ambities kracht bij te zetten, komt Matchbox met een speciaal model van de Tesla Roadster, de elektrische sportieveling die inmiddels voor 2022 op de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *