Europese autoverkopen in de plus in eerste kwartaal

Europese autoverkopen in de plus in eerste kwartaal

De Europese autoverkopen zijn in het eerste kwartaal hoger uitgekomen dan in de eerste drie maanden van 2020. Dat is te danken aan een flinke opleving van de verkopen vorige maand, meldt de Europese branchevereniging voor automakers ACEA.

Er werden in maart meer dan een miljoen auto’s op kenteken gezet. Dat aantal lag 87,3 procent boven de verkopen van maart vorig jaar, de eerste maand waarin de gevolgen van de coronapandemie in de Europese autobranche voelbaar waren. In januari en februari waren er nog forse neergangen in de autoverkopen op jaarbasis en toen lagen de verkochte aantallen ook flink lager dan in maart. In het hele eerste kwartaal gingen de verkopen door de opleving vorige maand 3,2 procent omhoog ten opzichte van de eerste drie maanden van 2020.
Met name in Italië was te merken dat de situatie anders is dan een jaar geleden. Het Zuid-Europese land werd als een van de eerste landen in Europa getroffen door …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *