‘Rijlessen en rijexamens moeten op de schop’

'Rijlessen en rijexamens moeten op de schop'

Rijlessen en rijexamens moeten anders, stelt de speciale adviescommissie die in opdracht van de overheid de rijschoolbranche heeft onderzocht. De veranderingen gaan wel leiden tot hogere kosten.

De speciale commissie onderzocht de rijschoolbranche voor het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en heeft het conceptrapport ‘Van autorijles naar autorijonderwijs’ klaar. RTL Nieuws kreeg het al in handen. Als het aan de commissie onder leiding van voormalig SP-leider Emile Roemer ligt, moeten leerlingen meerdere theorie- en praktijktoetsen afleggen om een autorijbewijs te halen. Rijinstructeurs en rijscholen moeten voldoen aan strengere eisen. Ook moet er een speciale inspectie komen, die toeziet op de kwaliteit van rijlessen. De rijschoolbranche heeft al jaren te kampen met allerlei misstanden, zoals examenfraude, instructeurs die slecht lesgeven en financieel wanbeleid.

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *