ANWB adviseert nieuw autostoeltje niet te gebruiken

ANWB adviseert nieuw autostoeltje niet te gebruiken

Een vrij nieuw autostoeltje voor kinderen is onlangs bij een botsproef door de mand gevallen. Het gehele stoeltje, de Chicco Kiros i-Size, kan losschieten van de autostoelen. De ANWB adviseert daarom dit stoeltje niet te gebruiken.

De test is uitgevoerd door de Duitse Stiftung Warentest en de ADAC, het Duitse equivalent van de ANWB. In zowel de frontale als de zijdelingse botsproef liet de verbinding tussen het Isofix-onderstel en het kinderstoeltje het afweten. Hierdoor kwam het kinderstoeltje met kinderdummy erin los van het onderstel en vloog naar voren. Bij een botsing in de praktijk kan een kind hierdoor zeer ernstig gewond raken, concludeert de ANWB. Het stoeltje is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 15 maanden. De test werd uitgevoerd met een snelheid van 64 km/h.
De Chicco …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *