BMW M4 ‘CSL’ voor het eerst in beeld

BMW M4 'CSL' voor het eerst in beeld

Nu de introductie van de nieuwe BMW M4 alweer dik een halfjaar achter ons ligt, kunnen liefhebbers zich gaan richten op de komst van extra heftige versies. Dat doet BMW zelf trouwens ook, getuige deze beelden van wat een BMW M4 CSL zou moeten zijn.

Dat BMW op z’n minst nadenkt over het terugbrengen van de naam ‘CSL’ werd in 2017 al duidelijk. Met een M4 CSL zou BMW een andere weg inslaan dan bij de vorige M4, waarbij er onderscheid werd gemaakt tussen een hele heftige GTS en een iets minder heftige CS. De CSL is een echte topversie en zou in die zin de GTS vervangen.
GT3-rivaal
De naam ‘CSL’ staat voor ‘Coupe Sport Leichtbau’ en werd voor het laatst toegepast op een auto waarvan het lage gewicht inderdaad het belangrijkste speerpunt was. De BMW M3 CSL was maar liefst 110 kg lichter dan een ‘normale’ M3 van de E46-generatie en het lijkt erop dat BMW een …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *