Verkoop gebruikte caravans en campers in de plus

Verkoop gebruikte caravans en campers in de plus

De verkoop van tweedehands caravans en campers is in maart fors gestegen. Dat blijkt uit cijfers die Bovag en RDC vrijgeven. Caravan- en kamperautohandelaren verkochten afgelopen maand maar liefst bijna 40 procent meer gebruikte caravans en zelfs ruim 85 procent meer gebruikte campers dan in maart vorig jaar.

De vakhandel verkocht in maart dit jaar 1.605 gebruikte caravans en 1.832 tweedehands kampeerauto’s, respectievelijk 37 en 86 procent meer dan in diezelfde maand vorig jaar. Volgens Bovag houdt die verkoopstijging onder meer verband met het feit dat caravan- en kampeerautohandelaren, net als reguliere autodealers, vanaf maart hun deuren op afspraak weer konden openen. Ook speelt mee dat we door de internationale coronamaatregelen en negatieve reisadviezen graag ‘coronaproof’ op vakantie willen.
Caravans
In het eerste kwartaal van dit jaar zijn 3.159 tweedehands caravans verkocht, 7 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Sterker nog, het is wat dat betreft het beste eerste kwartaal …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *