Hyundai Kona N krijgt 280 pk

Hyundai Kona N krijgt 280 pk

Hyundai werkt aan een sportieve N-versie van de Kona, een auto waarvan nu het vermogen bekend is. Dat de Hyundai Kona N geen kinderachtige auto zou worden, was al evident. Dat de hete cross-over doodleuk 280 pk krijgt, is bijzonder!

Hyundai geeft meer informatie vrij over de op stapel staande Kona N. Dit wordt het absolute topmodel van de Kona, die een bijzonder plekje in autoland opeist. De relatief compacte cross-over krijgt namelijk een 2.0 T-GDI viercilinder onder de kap, een geblazen benzinemotor die maar liefst 280 pk naar de voorwielen stuurt.
Dat is best een boel. Grote broer Hyundai i30 heeft namelijk twee N-versies met een 2.0 onder de kap, een 250 pk sterke uitvoering en de variant met het N Performance Package die het tot 280 pk en 392 Nm schopt. Het is opvallend dat Hyundai direct de krachtigste variant van de 2.0 T-GDI in de neus van de kleinere Kona N lepelt. De sterkste i30 N sprint in 5,9 seconden naar …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *