Polestar: ‘Eerste klimaatneutrale auto in 2030’

Polestar: 'Eerste klimaatneutrale auto in 2030'

Polestar wil alleen nog maar elektrische auto’s bouwen, dat was al bekend. Het merk geeft nu aan dat het ook alleen nog maar klimaatneutrale auto’s in zijn gamma wil hebben. In 2030 moet de eerste volledig klimaatneutrale auto van het merk van de band lopen.

De toekomst van Polestar is helemaal elektrisch. Het merk presenteerde zich bij zijn lancering al als EV-merk, maar eerstgeborene 01 werd gewoon een plug-in hybride. In de toekomst hoeven we echter alleen nog elektrische auto’s van het merk te verwachten, auto’s die zelf geen enkel grammetje CO2 uitstoten. Vanaf 2030 wil Polestar zijn eerste auto bouwen waarbij ook het gehele productieproces klimaatneutraal is. Project 0, noemt Polestar zijn nieuwe plan.
Polestar zegt onder meer zogenoemde duurzaamheidsverklaringen af te gaan geven voor zijn auto’s. De Polestar 2 is is de eerste auto van het merk waarvan Polestar de CO2-‘voetafdruk’ en de gebruikte ‘risicomaterialen’ gaat …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *