‘Witte Huis wil topoverleg met auto- en chipfabrikanten’

'Witte Huis wil topoverleg met auto- en chipfabrikanten'

Het Witte Huis plant een bijeenkomst met verschillende auto- en chipfabrikanten om over het chiptekort dat vooral de autosector treft te praten.

Behalve bedrijven uit de auto- en chipsector zijn ook ondernemingen uitgenodigd uit de technologie- en de medische technologiesector, schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Onder meer General Motors, Samsung Electronics en chipbedrijf GlobalFoundries zijn uitgenodigd. Tijdens de top, die over twee weken moet plaatsvinden, gaan de nationale veiligheidsadviseur, Jake Sullivan, en economisch adviseur Brian Deese van president Joe Biden in op de gevolgen van het wereldwijde chiptekort. Ook willen ze met leiders uit het bedrijfsleven bespreken hoe de wereld uit deze crisis kan komen.
Het chiptekort is ontstaan omdat er tijdens de pandemie veel meer vraag is naar zaken als …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *