Drukker op de weg, maar structurele files blijven uit

Drukker op de weg, maar structurele files blijven uit

Het is de eerste maanden van dit jaar merkbaar drukker op de weg dan het lange tijd geweest is, maar van de traditionele spits is nog niet echt sprake.

Dat blijkt uit filecijfers die ANWB analyseerde. Er waren in het eerste kwartaal van dit jaar slechts een kwart van de files vergeleken met dezelfde periode vorig jaar (vlak voor de eerste lockdown). Er zit echter wel een stijgende lijn in de verkeersdrukte dit jaar, want in februari stonden er al twee keer zoveel files als in januari. Ten opzichte van de enorme verkeersdip in de eerste lockdown vorig jaar is de filezwaarte ook verdubbeld. De ochtendspits is nog wel steeds vrijwel geheel afwezig, ziet de ANWB, maar de avondspits keert langzaam aan weer wat terug.
Als er al files stonden, kwam dat vooral door ongelukken of door vorstschade. Niet zo zeer door een te groot verkeersaanbod, zoals …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *