Citroën, Peugeot en Opel komen met waterstofbusjes

Citroën, Peugeot en Opel komen met waterstofbusjes

Stellantis ziet toekomst in waterstof als een manier om het aanbod van emissievrije commerciële voertuigen aantrekkelijker te maken. Het ontwikkelt daarom een aangepaste versie van de basis die het nu gebruikt voor z’n elektrische busjes. Citroën, Peugeot en Opel zijn de eerste gelukkigen.

Stellantis heeft al tal van volledig elektrisch aangedreven commerciële voertuigen in z’n aanbod, denk daarbij bijvoorbeeld aan de Citroën ë-Jumpy, Opel Vivaro-e en Peugeot e-Expert. Daar komt op den duur een nieuwe emissievrije keuze bij: waterstof. Daarvoor stoomt Stellantis een platform klaar dat de basis van de eerdergenoemde elektrische busjes als beginpunt pakt, maar er een brandstofcel aan toevoegt. Het levert daarvoor een deel van de accucapaciteit in om ruimte te maken voor de opslag van waterstof en voegt de brandstofcel zelf toe in de motorruimte van de busjes, aangezien daar dan ruimte voor is.
Het resultaat is een elektrisch aangedreven bus die z’n elektriciteit haalt uit een …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *