Stellantis legt productie in Italiaanse fabriek tijdelijk stil

Stellantis legt productie in Italiaanse fabriek tijdelijk stil

Stellantis ziet zich genoodzaakt om de productie in de fabriek het Italiaanse Melfi tijdelijk te staken. De reden is – voor de verandering – niet het tekort aan microchips.

Productiestakingen zijn momenteel overal ter wereld aan de orde van de dag, voornamelijk vanwege het wereldwijde microchiptekort. De ‘chipcrisis’ is echter niet de reden dat Stellantis in Melfi de productielijnen tijdelijk stillegt. Volgens Reuters ziet het concern de lage vraag naar de modellen die er worden gebouwd als een reden om op de pauzeknop te drukken. Dat komt voor een belangrijk deel door de coronacrisis.
In Melfi maakt Fiat de 500X en bouwt Jeep de Compass en Renegade. Het tempo waarin dat gebeurt, zorgt nu alleen voor een overschot aan auto’s. De lockdowns drukken de vraag naar nieuwe auto’s zodanig, dat deze drie modellen ondanks eerdere vertragingen door het …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *