Volkswagen bezig met schadeclaim tegen Martin Winterkorn

Volkswagen bezig met schadeclaim tegen Martin Winterkorn

De Raad van Toezicht van Volkswagen bereidt een schadeclaim voor tegen voormalig CEO Martin Winterkorn en voormalig Audi-topman Rupert Stadler, laat de autofabrikant weten. Om hoeveel geld het precies gaat, wordt niet duidelijk.

Na een uitgebreid juridisch onderzoek, dat al sinds 2015 loopt, concludeert de Raad van Toezicht van Volkswagen dat zowel Winterkorn als Stadler als verantwoordelijke bestuurders hun zorgplicht volgens het ondernemingsrecht hebben geschonden. Het onderzoek spreidde zich over alle leden van de Raad van Bestuur die op het moment dat Dieselgate aan het licht kwam in functie waren, maar alleen Winterkorn en Stadler zijn schuldig bevonden. Bij beide bestuurders gaat het erom dat ze in die situatie niet adequaat hebben gehandeld en bepaalde informatie achterhielden die van belang was voor de autoriteiten. De hoogte van de claim die beide mannen uiteindelijk te wachten staat, is nog niet bekend.

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *