Overname Skoda door Volkswagen Group 30 jaar geleden

Overname Skoda door Volkswagen Group 30 jaar geleden

Het is deze week 30 jaar geleden dat Skoda werd ingelijfd in de Volkswagen Group. Een mooi moment om eens stil te staan bij wat er sinds 1991 zoal met het Tsjechische merk is gebeurd.

Wie 30 jaar geleden aan Skoda dacht, dacht ongetwijfeld ‘goedkope oostblokauto’s’. Het merk was op dat moment een merk in financiële problemen, met veelal verouderde producten en een niet al te geweldig imago. In 1989 kwam Tsjechoslowakije onder het juk van het communistische regime vandaan en ging de deur naar het westen wagenwijd open. Volkswagen was toen al jaren geen onbekende van Skoda, immers werd er vanaf eind jaren 70 al gesproken over samenwerkingen en vanaf midden jaren 80 bemoeide Volkswagen zich al met de ontwikkeling van de Skoda die uiteindelijk als Favorit op de markt kwam. Het testte onder meer een prototype van die auto met een VW-motor, maar uiteindelijk zou het niet …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *