Nio legt productie stil wegens chiptekort

Nio legt productie stil wegens chiptekort

De Chinese EV-fabrikant Nio legt de productie noodgedwongen stil vanwege het tekort aan microchips dat de auto-industrie nu al een tijd plaagt. De geplande productiestop duurt in eerste instantie vijf dagen en Nio verwacht in het eerste kwartaal 500 tot 1.000 minder auto’s af te kunnen gaan leveren.

De auto’s waar het momenteel om gaat zijn de ES8, ES6 en EC6. Nio legt de fabriek in Hefei vanaf 29 maart vijf dagen stil. Gedurende het eerste kwartaal was Nio van plan om 20.000 tot 20.500 voertuigen af te leveren, maar heeft die voorspelling inmiddels teruggeschroefd naar 19.500 auto’s. Eerder in dit kwartaal heeft de fabrikant namelijk ook al last gehad van het chiptekort, maar zag zich toen niet genoodzaakt om de productie compleet stil te …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *