CBR gaat praktijkexamens niet inkorten

CBR gaat praktijkexamens niet inkorten

Het CBR heeft bij de examens een enorme achterstand opgelopen door de coronacrisis. Om die achterstand weg te werken heeft het CBR enkele maatregelen bekend gemaakt, maar de Bovag vindt die deels onrealistisch en kwam met een eigen aanvulling. Het CBR neemt dit niet over.

Het CBR heeft een vrij drastische eis gesteld aan rijscholen: is het gemiddelde slagingspercentage eind mei niet met tenminste vier procent gestegen, dan verhoogt het CBR de minimumleeftijd voor het praktijkexamen van 17 naar 18 jaar. De Bovag zei vandaag tegen BNR Nieuwsradio dat het onrealistisch is om te verwachten dat het slagingspercentage zo snel stijgt in zo’n korte tijd. Daarom stelde de Bovag voor om de huidige examentijd te verkorten van 55 naar 50 of 45 minuten, zodat de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *