Blokkade Suezkanaal mogelijke hindernis voor auto-industrie

Blokkade Suezkanaal mogelijke hindernis voor auto-industrie

De blokkade van het Suezkanaal door het containerschip Ever Given leidt mogelijk tot leveringsproblemen binnen de auto-industrie. Verschillende automerken en toeleveranciers bereiden zich voor op de gevolgen die zich kunnen voordoen, nu niet duidelijk is wanneer het containerschip precies wordt bevrijd uit zijn benarde positie.

Het Suezkanaal vormt de kortste route over zee van Europa naar Azië. Voor autofabrikanten uit zowel China als Europa is deze handelsroute dus essentieel. Nu het kanaal is geblokkeerd ligt de handel ook meteen stil. Dat roept natuurlijk de vraag op in hoeverre autofabrikanten hier last van gaan krijgen. Momenteel lijken de gevolgen mee te vallen, maar wanneer de blokkade langer duurt, worden de gevolgen merkbaar. Audi zegt in een reactie tegenover Autonews dat het mogelijk gevolgen heeft voor geproduceerde auto’s en voorraden van materialen die al onderweg zijn naar hun bestemming, maar dat de effecten niet meteen te merken zijn omdat het transport enkele weken duurt.
Volkswagen …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *