Chevrolet Corvair (1962) – In het Wild

Chevrolet Corvair (1962) - In het Wild

Een tweedeurs coupé met een achterin geplaatste, luchtgekoelde zescilinder boxermotor? Dat móet wel een Porsche 911 zijn! Niet dus, want ook deze Chevrolet Corvair voldoet aan die omschrijving. Hij was er zelfs eerder dan de 911!

De Corvair in kwestie komt namelijk uit 1962, waarmee hij ouder is dan de oudste serieproductie-911. De Corvair verscheen zelfs al in 1959, al stamt de coupéversie uit 1960. Hoewel Nederland toch aardig wat liefhebbers van oude Amerikanen kent, is de Corvair ook hier een regelrechte zeldzaamheid. Dankzij Arjen Wijnbergen, die zich inmiddels hofleverancier van In het Wild-plaatjes mag noemen, krijgen we vandaag een ogenschijnlijk snaarstrak exemplaar te zien.
De coupé is wellicht de bekendste carrosserievorm van de Corvair, maar de auto was er ook als sedan, cabriolet en zelfs als …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *