‘Tesla wil hogere uitstootboetes in VS gerechtelijk afdwingen’

'Tesla wil hogere uitstootboetes in VS gerechtelijk afdwingen'

In de Verenigde Staten zijn de ooit door Obama uitgezette striktere uitstooteisen al enkele jaren van tafel. Tesla probeert dat nu te via de rechter te veranderen.

De onder oud-president Obama opgezette steeds strikter wordende uitstooteisen en daaraan verbonden boetes voor fabrikanten, zijn door voormalig president Trump grotendeels ongedaan gemaakt. Dat is Tesla als fabrikant van elektrische auto’s een doorn in het oog. Daarom probeert het bedrijf nu via de rechter af te dwingen dat de regering Biden die oorspronkelijke plannen zo snel mogelijk weer in werking stelt. Dat blijkt uit berichtgeving van Reuters.
Tesla is volgens het medium van mening dat Trump op een onrechtmatige wijze heeft gehandeld en dat zijn wijzigingen daarom ongedaan gemaakt moeten worden. Dat kan tot gevolg hebben dat autofabrikanten in de VS dus op den duur veel …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *