Minder auto-inbraken in 2020 mede door lockdowns

Minder auto-inbraken in 2020 mede door lockdowns

In 2020 waren er beduidend minder auto-inbraken dan in 2019. Een groot deel van de daling was zichtbaar ten tijde van de lockdowns.

Het aantal auto-inbraken is in 2020 met 6,7 procent gedaald ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit een analyse van Independer, op basis van politiedata. De daling was het sterkst in de provincie Limburg, waar zelfs 22,3 procent minder auto-inbraken werden geregistreerd. Volgens Independer spelen de lockdowns hierbij een grote rol. Het ontdekte dat er op het moment dat er sprake was van een lockdown fors minder auto-inbraken plaatsvonden. Wel nam het aantal inbraken buiten de lockdowns juist toe ten opzichte van diezelfde perioden in 2019. Het aantal inbraken in auto’s nam tijdens …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *