Drie populairste EV’s van West-Europa in nek-aan-nekrace

Drie populairste EV's van West-Europa in nek-aan-nekrace

In de eerste twee maanden van dit jaar ontliepen de drie best verkochte elektrische auto’s van West-Europa elkaar bijna niets. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Schmidt Automotive Research.

In 2020 was de Renault Zoe in ons deel van het continent de best verkochte elektrische auto. De Franse EV blijft goed verkopen en behield in de eerste twee maanden van dit jaar de koppositie. Het begint inmiddels echter wel behoorlijk dringen te worden in de top 3. Matthias Schmidt becijferde dat er in januari en februari in totaal 6.858 Renaults Zoe verkocht zijn in West-Europa, gevolgd door 6.766 Tesla’s Model 3 en 6.564 Volkswagens ID3. Daarmee is de volgorde in de top 3 voorlopig nog hetzelfde als de eindstand van 2020, al voelt de Zoe de hete adem van de concurrentie in z’n …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *