Mercedes-Benz G-klasse 4×4² de Ring op

Mercedes-Benz G-klasse 4x4² de Ring op

Mercedes-Benz werkt nog steeds aan een extreme versie van de G-klasse, de 4×4². Die mag nu z’n stuurgedrag bewijzen op de Nürburgring-Nordschleife, al lijkt-ie daar niet helemaal op z’n plaats.

De Mercedes-Benz G-klasse is een auto die ondanks z’n rijke verleden als terreinbeul tegenwoordig meer op het asfalt dan ernaast te vinden is. Mercedes stoomt al een tijdje een versie klaar waarmee je zo mogelijk nog minder op je plaats lijkt op goed begaanbare wegen: de 4×4². Een G-klasse die een stuk hoger boven de grond staat, een grotere spoorbreedte heeft en verder met zaken als enorme wielen met terreinbanden erop, bredere wielkasten, een imperiaal op het dak en een groot reservewiel achterop klaar lijkt voor het einde der tijden.
De G-klasse 4×4² oogt net als die versie van de vorige generatie lekker topzwaar en zeker op de foto’s die we nu voor onze neus hebben. Daarop zien we …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *