Brand in chipfabriek vergroot crisis voor autofabrikanten

Brand in chipfabriek vergroot crisis voor autofabrikanten

Het enorme tekort aan microchips waar tal van autofabrikanten mee kampen, is een ware crisis aan het worden. Een brand in een fabriek waar dergelijke chips worden gemaakt, zorgt voor verdere verslechtering.

Er woedde onlangs brand bij de Japanse chipmaker Renesas en dat zal de chiptekorten bij autofabrikanten mogelijk vergroten. Het bedrijf, één van de grootste leveranciers van chips voor de auto-industrie, heeft de productie volledig stilgelegd. De fabrikant zegt dat het nog minimaal één maand duurt voordat er weer chips worden gefabriceerd. Eén van de grootste klanten van Renesas is Toyota. Op dit moment kan Toyota nog niet zeggen wat de brand betekent voor de productie. Het zegt de situatie te bestuderen. De brand bij Renesas komt op een moment dat fabrikanten van auto’s, smartphones en andere elektrische apparaten al veel hinder ondervinden van een tekort aan chips. Meerdere …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *