Test: Opel Crossland – Kia Stonic

Test: Opel Crossland - Kia Stonic

De Opel Crossland verliest zijn ‘X’, krijgt een frisse neus en een nieuwe topversie. Min of meer tegelijkertijd krijgt ook de Kia Stonic een update, waarbij in de vorm van de sportieve GT-Line het gamma ook hier aan de bovenkant wordt aangevuld. Dat vraagt om een directe confrontatie.

De facelift van de Opel Crossland heeft aanzienlijk meer om het lijf dan die van de Kia Stonic. Bij de Koreaan zijn het eigenlijk alleen de koplampen met ledverlichting die verraden dat je met een vers exemplaar van doen hebt. Tenminste, dat geldt voor de normale versies. De nieuwe GT-Line-uitvoeringen krijgen een unieke voor- en achterbumper mee en zijn daarmee een stuk eenvoudiger te herkennen, al blijft het een uiterst subtiele update. Daarvan moet Opel niets weten.
Het merk heeft de laatste jaren geregeld een nieuw familiegezicht gelanceerd en doet dat nu wederom. De officiële vaandeldrager van dat voorkomen is de geheel nieuwe Mokka, maar de herziene Crossland toont de ‘Opel Vizor’ …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *