‘Tesla’s worden geweerd door Chinese leger’

'Tesla's worden geweerd door Chinese leger'

In China zouden Tesla’s niet langer in de buurt van legerbases mogen komen, wegens zorgen over de camera’s en sensoren die de auto’s aan boord hebben.

Het Chinese ministerie van Defensie heeft – volgens berichten uit China die door Bloomberg opgepikt zijn – opdracht gegeven aan Tesla-eigenaren om weg te blijven bij militaire terreinen en gebouwen. Concreet zou het gaan om een strikte order aan militair personeel. Die moeten voortaan als ze Tesla rijden (ver) buiten de poorten parkeren.
De reden die wordt gegeven, is dat de Chinese overheid bezorgd is over de camera’s en sensoren aan boord van de Tesla’s. Die zouden te hacken zijn en dan kunnen beelden of precieze locaties van militaire bases in handen van derden komen. De camera’s in Tesla’s worden niet alleen gebruikt voor de autonome functies van de auto’s, maar je kunt als …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *