‘Tesla-rivaal van Geely: Zeekr’

'Tesla-rivaal van Geely: Zeekr'

Geely, het Chinese concern waar onder meer Volvo bij hoort, zou plannen hebben voor een nieuw EV-merk met de naam Zeekr. Zeekr zou zich richten op het zogenaamde premiumsegment en daarmee vooral Tesla op de korrel hebben. Dat roept echter wel vragen op over Polestar.

Reuters meldt op basis van ‘bronnen’ dat Geely werkt aan een nieuw merk dat zich louter moet gaan bezighouden met hoger gepositioneerde EV’s. Op zichzelf is dat niet gek. In het kader van de transitie naar elektrisch wordt het ene na het andere merk of submerk uit de grond gestampt. Ook Geely zelf heeft al meermaals bewezen nieuwe merken niet te schuwen. Daarbij tonen de Chinezen zich bovendien van de innovatieve kant, zoals met het bijzondere verkoopconcept van Lynk & Co.
Tegelijkertijd roept een premium-EV-merk van Geely ook vragen op, want met Polestar hebben de Chinezen immers al zoiets in …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *