Porsche mikt op CO2-neutraliteit in 2030

Porsche mikt op CO2-neutraliteit in 2030

Porsche wil in 2030 volledig CO2-neutraal zijn als het gaat om de bedrijfsvoering. Dat heeft niet alleen betrekking op de autofabrikant zelf, maar ook op de toeleveranciers.

In het Verdrag van Parijs staat dat Europese bedrijven in 2050 klimaatneutraal moeten zijn en voor die tijd hun CO2-uitstoot fors terug dienen te dringen. Porsche heeft dat doel voor zichzelf naar voren gehaald: de autofabrikant uit Stuttgart wil in 2030 al CO2-neutraliteit bereiken. Porsche trekt dat breder, want ook de toeleveranciers moeten aan die eis gaan voldoen. Om het doel te bereiken investeert Porsche de komende tien jaar ‘meer dan €1 miljard’ in windturbines, zonnepanelen en andere maatregelen die ten goede moeten komen aan het klimaat. Volgens Porsche-CEO Oliver Blume is het niet de bedoeling om de eigen uitstoot te gaan compenseren. “We willen geen CO2-certificaten van andere …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *