McLaren 720S GT3X gaat de reglementen voorbij

McLaren 720S GT3X gaat de reglementen voorbij

McLaren presenteert een op circuitgebruik gerichte 720S die z’n wortels in de racerij heeft: de 720S GT3X. Die gaat verder dan de raceversie waarop-ie is gebaseerd is.

McLaren heeft z’n GT3-racer bij de kladden gepakt, nog scherper gemaakt en op een exclusieve bestellijst geplaatst. Dat is kort gezegd hoe je deze GT3X moet zien. De 720S GT3-racer is natuurlijk gebonden aan door de FIA afgebakende reglementen, maar dat belet McLaren niet om er een versie van te maken die nog een stapje verder gaat.
Net als bij het circuitmonster dat als basis diende, zien we een flink pakket aan aerodynamische extra’s om de auto extra tegen het asfalt te drukken. Daarbij is de GT3X net als de officiële raceauto een flink stuk lichter dan de reguliere 720S: 200 kilo om precies te zijn. Een groot verschil met de gehomologeerde GT3 is dat deze GT3X maar liefst 200 pk meer …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *