‘Beperkte laadinfrastructuur hindert groei elektrisch rijden’

'Beperkte laadinfrastructuur hindert groei elektrisch rijden'

De laadinfrastructuur breidt niet snel genoeg uit in Europa om voldoende groei van elektrisch rijden te ondersteunen. Dat meent LeasePlan. Sommige landen lopen ver achter. 

LeasePlan stelt in zijn jaarrapport – niet voor het eerst – dat de laadinfrastructuur in Europa wat het bedrijf betreft niet snel genoeg groeit. Hoewel er bij de aanleg van laadpalen en andere infrastructuur wel stappen zijn gezet, is het tempo waarin verbeteringen worden gerealiseerd gedaald. Zelfs in de best presterende landen is volgens LeasePlan de laadinfrastructuur nog steeds verre van toereikend. Landen als Nederland, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk zijn volgens het bedrijf het verst als het gaat om elektrisch rijden. Het bedrijf onderzocht eerder in 22 Europese landen in hoeverre zij klaar staan voor de overgang naar elektrisch rijden.
Volgens onderzoek van prijsvergelijker …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *