Mini volledig elektrisch vanaf 2030

Mini volledig elektrisch vanaf 2030

Mini is vanaf 2030 nagenoeg helemaal elektrisch. Het merk verwacht vanaf onstreeks 2030 alleen nog elektrische auto’s te verkopen.

Mini wierp vorig jaar al een licht op zijn elektrificatieplannen en kondigde daarbij onder andere de komst aan van twee elektrische cross-overs. Daar blijft het niet bij, Mini beweegt namelijk toe naar een toekomst waarin het enkel EV’s verkoopt. In 2025 zegt Mini zijn laatste model te introduceren waarin nog een verbrandingsmotor wordt geleverd. Erna voegt het merk alleen nog elektrische auto’s aan zijn leveringsgamma toe.
Mini verwacht dat tegen 2027 minstens de helft van de auto’s die het aflevert een volledig elektrische aandrijflijn hebben. Mini zegt zich als doel te hebben gesteld om vanaf ongeveer 2030 alleen nog elektrische auto’s in z’n gamma te hebben. Niet alleen in Europa, maar …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *