Europese autoverkoop ook in februari in de min

Europese autoverkoop ook in februari in de min

Je had vooraf op je vingers kunnen uittellen dat de Europese autoverkoop ook in februari weer een flinke glijder zou maken. De European Automobile Manufacturers Association (ACEA) geeft nu cijfers vrij waaruit blijkt dat er afgelopen maand fors weer behoorlijk minder nieuwe personenauto’s zijn verkocht dan vorig jaar.

In de Europese Unie werden in februari 771.486 nieuwe personenauto’s geregistreerd. Dat klinkt als een behoorlijke vloot en feitelijk gezien is dat het natuurlijk ook. Wel zijn het er 19,3 procent minder dan de 956.430 exemplaren die in dezelfde maand vorig jaar in de Europese Unie op kenteken werden gezet.
In nagenoeg alle EU-landen viel de verkoop van nieuwe personenauto’s ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar lager uit, al noteerden Ierland en Zweden plusjes van respectievelijk 4,9 en 5,3 procent. In Litouwen (-47,8 procent), Denemarken (-33,9 procent), Portugal (-59 procent) en Spanje (-38,4 procent) vielen de hardste klappen. Ook in Duitsland (-19 procent), Frankrijk (-20,9 …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *