BMW licht elektrische toekomstplannen toe

BMW licht elektrische toekomstplannen toe

BMW doet haar langetermijnvisie vandaag uit de doeken. De focus ligt op meer elektrische aandrijving en duurzame productie. Er zit in het verlengde daarvan ook een nieuw platform voor elektrische auto’s in de pijplijn.

BMW sluit aan in een alsmaar groeiend rijtje autofabrikanten dat de inzet op elektrisch rijden verhoogt. Een aantal van de grootste speerpunten op dit gebied zijn als volgt: per 2023 heeft 90 procent van de segmenten waar BMW in actief is een volledig elektrisch model. Tot aan 2025 moet op jaarbasis de verkoop van volledig elektrische auto’s met 50 procent groeien en uiteindelijk wil BMW dat elektrische auto’s per 2030 wereldwijd 50 procent van z’n verkopen uitmaken. Voor dochtermerk Mini ligt het doel nog scherper, dat moet tot aan ‘begin jaren 30’

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *