Volkswagen wil nog meer elektrische schaalvoordelen

Volkswagen wil nog meer elektrische schaalvoordelen

In de aanloop naar de presentatie van de definitieve resultaten van 2020 stippelt Volkswagen alvast in redelijk detail de toekomst van de hele Volkswagen Groep uit. Het sleutelwoord is opnieuw schaalvergroting.

Platforms: eerst MEB en PPE, dan SSP voor alle modellen
Van 10 naar 60 procent eigen software
Modulaire batterijen uit zes nieuwe fabrieken
Voortrekkersrol voor ‘Artemis’, ‘Apollon’ en ‘Trinity’

Een belangrijk onderdeel van Volkswagens verdienmodel is ook nu al het uitsmeren van platformen, aandrijflijnen en andere onderdelen over zoveel mogelijk verschillende modellen in zoveel mogelijk verschillende segmenten. Dit moet in de toekomst, met de toename van het aandeel van EV’s, alleen nog maar meer het geval zijn. In een uitgebreide verhandeling over

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *