Skyactiv-X-motor Mazda mateloos populair

Skyactiv-X-motor Mazda mateloos populair

Eind 2019 lanceerde Mazda de Skyactiv-X, een innovatieve benzinemotor met een verbrandingsprincipe dat door velen geprobeerd, maar nog door niemand toegepast was. De motor blijkt in Nederland mateloos populair.

De Skyactiv-X is zelfs zo bijzonder, dat de Nederlandse wetgeving ervoor moest worden aangepast. De ‘zelfontbrander op benzine’ leverde in z’n oorspronkelijke vorm 180 pk, veel meer dan de 122 pk sterke Skyactiv-G die bij de introductie het enige benzine-alternatief vormde in de Mazda 3.
Naar nu blijkt doet die Skyactiv-G nog maar nauwelijks mee in Nederland. Bij de Mazda 3 koos in het laatste halfjaar maar liefst 85,5 procent van de kopers voor de Skyactiv-X, wat 14,5 procent overlaat voor de ‘G’.

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *