Nederlanders zijn langzamer gaan rijden

Nederlanders zijn langzamer gaan rijden

Exact een jaar geleden was de overschakeling van 130 km/h naar 100 km/h als maximumsnelheid rond. We rijden nu echter nog iets langzamer dan toen.

Op 16 maart 2020, precies een jaar geleden dus, had Rijkswaterstaat de ombording naar 100 km/h op de snelwegen rond en was de nieuwe maximumsnelheid overal een feit. Flitsmeister heeft gekeken hoe hoog de gemiddelde snelheid hierna was op enkele trajecten en komt tot de conclusie dat we ons er behoorlijk goed aan houden en zelfs sindsdien nog een tandje langzamer zijn gaan rijden. Op de A2 Vianen-Den Bosch daalde de gemiddelde snelheid van 106 km/h in maart en april vorig jaar naar 104 km/h nu. Ook op drie van de vier andere meettrajecten ging de gemiddelde snelheid omlaag: op de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *