Ford Transit Custom komt in 2023

Ford Transit Custom komt in 2023

De auto bekijken kan nog lang niet, maar Ford stippelt toch alvast z’n plannen uit met de volgende Ford Transit Custom. Zo weten we nu niet alleen wanneer de middelgrote Ford-bestelbus komt, maar ook waar hij wordt gebouwd én welke aandrijflijnen we kunnen verwachten.

De Ford Transit Custom is de op één na grootste bestelbus uit de Transit-reeks van Ford, onder de grote broer die simpelweg ‘Transit’ heet. Dat Ford werkt aan een opvolger is even logisch als bekend, waarbij we onlangs zelfs een zogenaamde ‘mule’ konden laten zien. Interessant is dat de Transit Custom ook beschikbaar komt in een versie van Volkswagen, als gevolg van de samenwerking tussen Ford en Volkswagen op (onder meer) bedrijfswagengebied.
Zowel de Ford Transit Custom als de hieraan gelieerde Volkswagen Transporter worden vanaf 2023 gebouwd bij Ford Otosan in Turkije, waar ook nu al driekwart van de Transit-modellenlijn wordt gebouwd. Uiteraard loopt ook personenwagenversie Tourneo …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *