‘Audi werkt niet meer aan nieuwe verbrandingsmotoren’

'Audi werkt niet meer aan nieuwe verbrandingsmotoren'

Audi-topman Markus Duesmann geeft aan dat zijn merk geen nieuwe verbrandingsmotoren meer in de steigers zet. De alsmaar strengere CO2-uitstooteisen liggen daaraan ten grondslag.

Het loont volgens Duesmann niet echt meer om nog helemaal van begin af aan nieuwe verbrandingsmotoren te ontwikkelen. Dat stelt de Audi-CEO in gesprek met Automobilwoche. Hij geeft aan dat er nu al geen plannen meer liggen voor compleet nieuwe motoren. De bestaande motoren moeten het liedje uitzingen tot het echt niet meer kan. “We zullen niet langer nieuwe verbrandingsmotoren ontwikkelen, maar onze bestaande motoren aanpassen aan de nieuwe emissierichtlijnen,” aldus de Duitser. Dat Audi als R&D-kartrekker van de Volkswagen Group de ontwikkeling van geheel nieuwe motoren stopt, betekent waarschijnlijk ook dat de rest van het concern niet meer op een compleet nieuwe generatie …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *