Shelby Super Snake Speedster is heftig én gelimiteerd

Shelby Super Snake Speedster is heftig én gelimiteerd

Dit jaar zou de in 2012 overleden Shelby-stamvader Carroll Shelby zijn 98e verjaardag vieren. Als eerbetoon aan Carroll Shelby komt Shelby met de ultieme pretmachine op basis van de Mustang. We heten welkom: de Shelby Super Snake Speedster.

Onder de noemer Super Snake voert Shelby al jaren heftige versies van auto’s als de Ford Mustang en F-150. Het bedrijf brengt een hommage aan Shelby-oprichter Carroll Shelby en brengt dit jaar 98 exemplaren van elke versie van de Super Snake van modeljaar 2021 op de markt. Bijzonderder: er komen ook nog eens 98 exemplaren beschikbaar als Super Snake Speedster.
De Shelby Super Snake is een Mustang GT wiens 5.0 V8 dankzij onder meer een grote supercharger opgekrikt is tot maar liefst 837 pk. Daarmee dendert de Mustang in iets meer dan 3,5 tellen naar een snelheid van 100 km/h. Shelby heeft de koeling van de achtcilinder onder handen genomen, geeft ‘m een aangepaste handbak (een automaat is ook …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *